Del 1: Vores fertilitets historie – indtil videre

Blog opslag

22 jan, 2020

At medicinen på ovenstående billede skulle blive en nødvendighed for at jeg nogensinde skulle blive mor, det havde jeg aldrig set komme førend det blev vores realitet.

Børn har altid været en kæmpe drøm for mig og har altid været en naturlig del af mine fremtidsplaner. Heldigvis mødte jeg en mand med de samme drømme og som så mange andre, var der ingen bekymringer bagved den drøm.

Projekt barn nr. 1

Da vi begyndte at snakke om at få første barn havde jeg dog en bekymring i baghovedet om, at der var noget galt med min krop som ville gøre denne proces svær. Min cyklus har altid været meget ustabil og efter at have taget p-piller i mange år, hvilket havde stabiliseret den, blev den ustabil igen efter p-pillestop – egentligt naturligt nok.

Efter flere besøg hos min læge, som mente at jeg blot skulle slappe af og lade være med at stresse, bad jeg om at komme ind til en anden læge, da min mavefornemmelse blev ved med at fortælle mig, at noget var galt. Han var heldigvis mere forstående og efter første samtale blev jeg henvist til en gynækolog. Her fandt han ud at, at begge mine æggeledere var helt lukket og at den eneste chance for at få vores drøm om barn opfyldt, ville være via IVF.

Min første tanke var – ”Er vi en af dem!”…. En gruppe jeg ikke havde forventet at tilhøre, men heldigvis er jeg tilstrækkeligt nysgerrig til, at det hurtigt blev accepteret. Desuden lever jeg sammen med den mest fantastiske mand der lige fra starten har sagt, at det for ham var ligegyldigt hvordan vi skulle få vores børn og det gjorde også hele processen med accept nemmere.

Få måneder efter vi fik beskeden begyndte vi i behandling. Det var en rigtig god oplevelse og en oplevelse vi havde besluttet skulle være hemmelig. Egentligt ikke fordi, at det at vi skulle have hjælp var hemmeligt, men fordi at det at kunne overraske vores familier med en glædelig nyhed om familieforøgelse fyldte alt! Forløbet var uden bump på vejen og viste sig at lykkes i første forsøg! Vi var selvfølgeligt ovenud lykkelige og at se reaktionen hos vores familier var, på daværende tidspunkt, hele tavsheden værd. Det havde været en kæmpe lettelse at det gik så ”let” når nu det følelsesmæssigt er en hård periode at være i. Selve graviditeten gik smertefrit og uden de store bekymringer og 9 måneder efter, i 2016, blev vi beriget med vores fantastiske Felix.

Når livet slår kolbøtter

Som så mange andre havde vi en plan for hvornår vi ønskede barn nr. 2. De gyldne 3 år imellem var den aldersforskel vi gik efter, men spørg mig ikke hvorfor. Måske fordi det bare er det de fleste gør? Vi havde fået samme besked omkring min fertilitet fra alle læger vi havde været i kontakt med. På grund af de totalt lukkede æggeledere, så var IVF den eneste mulighed for os hvis vi ønskede flere børn.

Egentligt følte jeg, at jeg havde accepteret at det var sådan det var og måden hvorpå vi skulle have børn på, men inderst inde havde jeg alligevel et kæmpe ønske om, at prøve at blive gravid uden man skulle igennem den helt store tur med fertilitetsbehandling – det er både dyrt på den økonomiske side og den følelsesmæssige side. Men som beskeden lød fra diverse læger, var det ikke mit lod og sådan var det. Dog skete der så alligevel det usandsynlige tilbage i marts 2018. Jeg testede pludseligt positiv og jeg var i CHOK!

Min mand Chris var selvfølgeligt på daværende tidspunkt i Irland med hans arbejde og jeg vidste nærmest ikke hvad jeg skulle stille op! For hvordan kunne det lige pludseligt lade sig gøre?! Og Felix var jo kun lige knap 2 år og i mine øjne for lille til at være storebror, men samtidigt var det jo helt fantastisk det kunne lade sig gøre… Forvirringen var stor…

Det knap så positive var så, at jeg samtidig havde en meget mærkelig blødning og jeg vidste godt det ikke var særligt godt i forbindelse med en graviditet…. Jeg var ærligtalt totalt mega forvirret! Jeg forstod absolut ingenting. Jeg stod blot og kiggede på den positive test og tænkte ”Men hvad så, er vi så pludseligt ikke en af ”dem” (de par der har behov for fertilitetsbehandling) mere…”.

Mystikken fortsatte og det samme gjorde forvirringen…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relateret indlæg…

Projekt baby 2

Projekt baby 2

En meget anerledes jul er overstået. En jul, hvor vi ikke kunne være sammen med vores familier,...

læs mere

Sædbanker