Det indlæg, der ændrede vores liv……

Blog opslag

Skrevet af Frufaber

21 maj, 2020

Vi gik atter i tænkeboks og vidste ikke hvad vi skulle gøre… fase 2 på adoptionsvejen virkede overhovedet ikke tiltrækkende, men det var den eneste vej, som umiddelbart kunne ”garantere” os et barn, hvis vi altså blev godkendt til egnede forældre 😉

Men den 16. marts 2016, da jeg sad på mit arbejde (Undskyld chef!!!), skrev jeg det mest grænseoverskridende opslag i en lukket facebookgruppe:

Vi søger dig, som kan hjælpe os med at skabe vores familie!
Vi er ufrivilligt barnløse på 3 år og har været igennem 8 mislykkede forsøg. Vi er henholdsvis 33 og 37 år og har været sammen i 11 år. Vores situation er den, at jeg ikke selv producerer mange æg og forventes at gå i overgangsalder tidligt. Derudover skal min mand have foretaget et udtræk, en såkaldt TESA (biopsi i testiklerne), for at få sædceller til mikro-inseminationsbehandlingen.
Vi søger derfor en kvinde, som har lyst og er villig til at donere flere æg, end de 4-6 æg det er tilladt at donere ved hjælp af en ukendt ægdonor fra fertilitetsklinikkens kartotek. Klinikken i Fredericia har derfor anbefalet os at søge en kendt donor, da vores chancer for befrugtet æg og en efterfølgende graviditet dermed bliver højere.
De kærligste hilsner
Anja og Søren

Så var det bare at vente……

Allerede indenfor de første 2-3 timer var der 8 kvinder, som havde tilbud deres hjælp, og jeg var fuldstændig overvældet. Og da jeg senere på dagen fortalte Søren det, tror jeg også jeg kneb en lille tåre, fordi det bare var så stort! Jeg følte næsten, at vi allerede havde et barn på vej.

Hvordan vælger man sin ægdonor?

Hvis jeg skal være helt ærlig, så kiggede jeg bare på billeder på hver deres facebookprofil og udvalgte 2 kvinder, som jeg synes lignede mig mest, og som jeg havde en god fornemmelse af. Jeg kontaktede dem efter aftale på Messenger, og allerede samme aften havde vi en aftale i hus med en af kvinderne. Vi aftalte, at vi skulle komme hjem til hende privat i påsken 2016.

Men dagen inden vi skulle mødes, fik vi en besked fra kvinden, om at hun desværre var blevet syg, og at vi derfor blev nødt til at udskyde vores aftale. Øv megaærgerligt, og samtidig blev jeg også lige et splitsekund bekymret for, om det nu var det rigtige valg.

Men jeg skød hurtigt tanken fra mig, og begyndte at pakke bilen til en tiltrængt weekendtur i København.

Mens vi er i København, tager processen endnu en drejning, da vi finder ud af, at donor måske var ”låst” til den klinik, som hun første gang donerede på, på Frederiksberg.

Det var vildt frustrerende, for vi var ikke blevet informeret om denne regel, da vi gik i gang med at søge efter donor. (Reglen er dog senere blevet ophævet).

Nå,- men det korte af det lange var, at det i første omgang lykkes IVF-syd at finde en løsning, så vi alligevel godt kunne komme i gang.

Så vi mødtes en uge senere hjemme hos P i hendes nye lejlighed et sted i Sønderjylland. Vi kom med hjemmebagt rugbrød, og hun havde sørget for det resterende til et fornemt frokostbord.

Det var hyggeligt og snakken faldt let. Vi snakkede om løst og fast, hun fortalte om sin baggrund og familie og vi om vores. Den dag i dag, ville jeg have vi havde haft en lille guide med spørgsmål til donationen, som vi kunne have støttet os op ad. Jeg derfor udarbejdet en lille guide, som jeg har lagt på min blog www.frufaber.dk.

Grunden til at jeg kunne have ønsket mig en guide var, at vi ikke helt fik præciseret vores ønsker omkring selve donationen og den efterfølgende kontakt imellem os. Mere om det i et senere indlæg.

Så skal donor endelig i gang, men men men…..

Samme dag, som donor skulle møde på klinikken i Fredericia, blev jeg ringet op af IVF-syd på mit studie, og fik den mest frustrerende besked…. Vores donor var alligevel LÅST til Danfert på Frederiksberg, idet at det lovmæssigt ikke er tilladt, at donere på mere end én klinik. Denne regel var vi desværre ikke blevet informeret om, så hvis vi fortsat ønskede den donor vi selv havde fundet, skulle vi flytte vores behandling til Frederiksberg hos Danfert.

Jeg var så ked af det, frustreret og ikke mindst i vildrede. Klinikken i Fredericia havde nemlig tilbudt os, at vi kunne få en donor gennem dem, hvor vi undtagelsesvis ville modtage en hel portion æg, som plaster på såret for den uheldige situation, som var ude af deres hænder.

En super fin gestus, som vi dog valgte at takke nej til. Vi fulgte vores hjerte og mavefornemmelse, og valgte at flytte vores behandling til Danfert.

Læs med næste gang, hvor jeg vil fortælle jer om selve ægdonationsprocessen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Mens vi venter

Mens vi venter

Efter en succesfuld ægoplægning gjorde vi klar til at tage på familietur til Kreta sammen med min...

læs mere