Mødet med det private

Blog opslag

Skrevet af MonDetLykkesIGen

12 nov, 2019

De mange valg

Så blev tiden, kroppen og sindet, klar til igen at skulle tage kampen op, om at få vores ønske om barn nr 2 opfyldt.

Første gang var valget nemt, vi skulle igennem det offentlige og alt materiale om statistikker, succesrater mm ligger offentligt tilgængeligt, og var for os, lige til at gå til.

Denne gang var valget noget sværere. Drømme om ønske barnet, skal denne gang indfries i det private. For os er der her, i det private, en lidt mere lukket og usynlig tilgang til det med at kunne gennemskue, hvem der er go – og hvem der er nogo. Men der er også et helt andet aspekt der spiller ind, nemlig at det er en virksomhed som skal tjene penge på at hjælpe dig i mål med dit ønske.

Vi har haft meget svært ved at takle lige netop dette aspekt, da det for os er en sårbar situation, som for så mange andre, at skulle have en af vores største ønsker opfyldt, med hjælp udefra. I det private skal man så lige oven i sin sårbare situation smide en ordentlig pose penge, inden man kan komme videre. Dette er nu gjort, valget føles rigtigt, trods alt.

Første møde

Vi bliver mødt i ankomst værelset af den sødeste sygeplejerske som viser os vejen hen til den første konsultation. Konsultations stuen, er indrettet som en hyggelig stue, med farver på væggene, gulvtæpper i forskellige mønster, en sofa i velour og et lille skrivebord. Bag en diskret afskærmning står det tekniske udstyr samt den sterile briks. Jeg beskriver rummet, da det for os personlig, strider lidt imod det, vi forbinder med fertilitet, indgreb og sygehus.

Ved godt at mange nyder det personlige tuch, og at det får dem til at slappe af, i en ellers sårbar situation. Min mand og jeg har det dog lidt anderledes med det personlige tuch, vi nød i det offentlige, at det var på sygehuset, med rene hvide sterile flader.

Men vi vælger dog, på baggrund af vores indtryk, af sygeplejerskerne og lægerne at skrive kontrakt med IVF syd. Lægerne og sygeplejerskerne virker kompetente, troværdige og giver os en følelse af tryghed.

Første forsøg

Vi bliver sendt hjem, med recepter, skemaer og en kanyleboks, og beskeden om at første forsøg, med ICSI kan begynde så snart jeg for min menstruation. Vi er spændte, tankerne køre rundt i hovedet, og vi er begge to meget klar på at begynde på rejsen mod at få drømmen til at gå i opfyldelse ……..

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relateret indlæg…

Projekt baby 2

Projekt baby 2

En meget anerledes jul er overstået. En jul, hvor vi ikke kunne være sammen med vores familier,...

læs mere

Sædbanker