Projekt baby nr. 2

Blog opslag

Skrevet af SasjasBaby

15 okt, 2020

Min mand og jeg havde aftalt at starte projekt baby nr. 2 op i maj 2020. Vi troede vi skulle bruge en henvisning til behandling og jeg tog til min læge i februar. Men det behøvede vi ikke og hun sagde, at jeg jo bare kunne få taget min spiral ud med det samme. Hvis jeg vidste jeg ikke kunne blive gravid, hvorfor så ikke starte nu? Men det synes jeg godt nok lige var for tidligt, hvis nu vi selv kunne blive gravide… Jeg fik en tid sidst i maj, så jeg kunne få spiralen ud dér. Hun anbefaler Junoklinikken i Ballerup. Nu når vi kendte til, hvilken metode vi formentig kunne blive gravide på, så kan man bruge en privatklinik. Vi skulle bare ringe, når vi var klar.

Månederne gik og vi nåede til april og vi blev enige om at starte på, at prøve at blive gravide selv. Den 7. maj fik jeg taget min spiral ud. Jeg var meget optimistisk i starten. Vi skulle bare lige vente på en mens. Jeg begyndte at tage ægløsningsteste og de så positive ud, så vi gik til den i sengen;) Men man ved slet ikke om, man kan få en positiv ÆL test, når man har PCO…

Den 21. juni begyndte jeg at bløde og det lignede en rigtig mens! Jeg blev helt vild glad og derefter prøvede jeg at finde ÆL. Der gik dage og uger, der skete ikke en skid. Midt i august havde jeg endnu ikke fået en mens eller positiv graviditetstest… Så vi aftalte at gå i behandling. Jeg ringede til Junoklinikken og vi fik allerede en tid tre uger efter.

Den 3. sep. tog vi til første samtale. Forud for samtalen skulle vi udfylde et spørgeskema omhandlende vores sundhed og blandt andet min cyklus. Jeg skriver sidste mens for 84 dage siden… Jeg havde pletblødt i 12 dage, som jeg plejer at gøre nogle gange, og jeg havde også lidt mens-smerter, der havde taget til, men lagde ikke noget i det, da det kommer og går som det har lyst til.

På klinikken spurgte jordmoderen, som vi talte med, om jeg forventede, at der var en mens på vej og jeg afslog. Vi aftalte, at jeg skulle begynde på Menopur (hormoner), som ved sidste behandling. Vi fik taget blodprøver og fik en ny tid ugen efter, når der er svar på blodprøver og så kunne jeg starte op på Provera, piller der vil fremkalde en mens.

Om eftermiddagen begyndte jeg at bløde mere og mere. Det lignede ikke pletblødning! Jeg var sikker. Det var MENS! JEG HAVDE FÅET MENS!!!

Det var ikke muligt, at ringe til klinikken om eftermiddagen, så dagen efter ringede jeg til dem og fik en tid dagen efter om lørdagen den 5 sep.!! Var så glad! Nu kunne vi allerede gå i gang 😀 Jeg skulle starte med Menopur 112,5 ie (enheder) i tre dage og 75 ie i fire dage og komme til scanning om fredagen.

I mit sidste behandlingsforløb der blev til min søn, startede jeg med 75 ie i 14 dage, hvor der ikke skete noget. Så de ville prøve en anden procedure denne gang, der gav et boost i starten af behandlingen. Henrik skulle aflevere sædprøve om mandagen. Det blev til 10 mill. oprensede svømmere, et ok tal.

Til scanning om fredagen var der kommet 4 store follikler (inde i folliklen er ægget) på 9 mm, så fedt! Jordmorderen forventede iui (inseminering) den næst kommende fredag. Blev så glad, allerede?! Mine follikler er ikke dem, der plejer at vokse hurtigt. Boostet havde hjulpet Jeg skulle fortsætte med 75 ie og komme igen 4 dage efter.

Efter de fire dage var der ikke sket noget, så jeg skulle skiftevis tage 112, 5 ie og 75 ie og komme igen efter 3 dage. Jordemoren var lidt bange for, at folliklerne ville blive for store og at flere begyndte at vokse, hvis jeg tog 112,5 ie hver dag. Om tirsdagen tog jeg en forkert og for høj dosis Menopur. 267 ie! Jeg blev bange for om det ville ødelægge forløbet. Jeg ringede dagen efter til klinikken og de sagde, at jeg ikke skule være bekymret, skal jo snart til scanning igen, så vil de se på det. Så jeg tog 75 ie samme aften.

Til scanning var en follikel kommet op på 11 mm, når den er omkring 17 mm, kan man inseminere. Jeg fortsatte med 112,5 ie og skulle komme til scanning 3 dage efter den 21. sep.

Endelig skete der noget folliklen var kommet op på 17 mm og jeg skulle dermed insemineres dagen efter. Jeg skulle hente en ægløsningssprøjte på apoteket og tage den samme eftermiddag.

Allerede efter ægløsningsindsprøjtningen fik jeg kvalme, det havde jeg ikke prøvet før. Om morgen afleverede Henrik en sædprøve og det blev til et flot tal på 34 millioner oprenset sædceller, wauw! En smuk afslutning på et godt forløb. Klinikken er professionel og jeg har aldrig oplevet så smertefri og hurtige scanninger. De får mine allervarmeste anbefalinger.

Dagene efter iui mærkede jeg en stor sult, ellers ikke så meget. Søndagen efter tog vi på spaophold på Skallerup Klit Seaside Ressort. Her havde jeg stadig kvalme og kun enkelte brystspændinger. Vi havde nogle skønne dage og det er et sted vi helt sikkert vil komme tilbage til med familien!

Vi var hjemme igen om tirsdagen, en uge efter iui. Kvalmen var stadig ikke forsvundet. Torsdag begyndte jeg at pletbløde. Det startede med lyst blod og endte med mørkt blod. Lørdag fik jeg virkelig ondt i den ene side ondt, som jeg aldrig har oplevet det før! Jeg måtte tage smertestillende for at sove om natten! Pletblødningen stoppede om søndagen. Jeg tog en graviditetstest, negativ… Mandag morgen tog jeg én til, også negativ. Jeg blev lidt ked af det, men håbede til det sidste, men havde alligevel på fornemmelsen, at det ikke blev denne gang. Tirsdag skulle jeg have taget blodprøve og fik samtidig tid til, at blive scannet fordi jeg stadig havde ondt og havde ikke fået mens. Jordemoderen fortalte, at der ikke var tegn på blødning eller væske. Det kunne være en tidlig graviditet! Jeg ville få svar kl. 17 om aftenen.

<1 var svaret. Hmm… tallet skal hvert fald være over 70, så du er ikke gravid. Jeg havde ikke de store forventninger og var kommet videre, og så frem til et nyt forløb, men det var selvfølgelig ærgerligt!

Dagen efter skulle jeg ringe til klinikken og fik at vide at <1 betød negativ og tallet skulle faktisk op over 100 før der var antydninger af en graviditet. Jeg var begyndt at bløde om aftenen, så jeg aftalte ny scanning dagen efter. Og to dage efter skulle vi starte i et nyt forløb.

Tak fordi I læste med<3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relateret indlæg…

Sædbanker