Refluks/silent refluks, hos babyer og børn

Blog opslag

Skrevet af Nadia Milvertz

13 mar, 2020

Jeg har lovet fertilitetsbaby.dk at lave det her blogindlæg, for som de mener, som jeg mener, så SKAL der noget mere fokus på refluks/silent refluks, hos babyer og børn. Der er ALT for mange børn og små babyer derude, samt deres forældre der lider under dette, og INGEN HJÆLP får, eller i så fald IKKE DEN RETTE hjælp. Her er vores lille historie, om vores lille søn, der lider af sygdommen silent refluks (hvor mavesyren hele tiden løber op i spiserøret og ned igen, og laver syreskader, i hvert fald hvis det ikke opdages eller afhjælpes). 

Vi fik vores lille søn til verden søndag til mandag nat den 02.12.19 – efter fertilitetsbehandling, en hård graviditet, og en fødsel, der gik helt galt, og endte i akut kejsersnit, pga grøn fostervand, iltmangel, stod skævt i bækkenet og tæt på bristet livmoder hos mig (tidligere kejsersnit med den første). 

Der er ingen tvivl om, at den lange hårde fødsel, før kejsersnittet havde påvirket vores lille søn, lige fra start af havde han det svært i livet og det var svært at nyde vores nye titel som forældre til to. Hele familien var ødelagt, og træt. Og det blev aldrig bedre, for hver dag fik vores lille søn, det værre og værre. Vi prøvede ALT og vi søgte hjælp alle steder. Han sov til sidst næsten aldrig, kun af ren udmattelse, vi kunne slet ikke ligge ham på ryggen, og når han spiste, var det et kæmpe problem hver evig eneste gang, fordi han var ved at blive kvalt i mælken og fordi han var i så MANGE smerter, hvilket gav ham ubehag og uro, blev han mere og mere fjern for os. Han lavede flitsbue (skød ryggen helt tilbage) når man prøvede at trøste ham, og han græd ikke bare, han SKREG. Tit skreg og græd han SÅ MEGET at han stoppede med at trække vejret. Det var FORFÆRDELIGT at være vidne til, som mor og far. Og vi kunne INTET gøre for ham, når han fik sine anfald. Vi søgte Google tyndt, vi købte os fattige i alverdens ting, vi søgte råd hos venner, familie og bekendte, vi fik tjekket hans tungebånd, gik til osteopat, zoneterapi, skiftede modermælk, sutteflasker, lejede slyngevuggen og købte en motor til og jeg kunne fortsætte i en evighed. Vi var så desparate for at hjælpe ham. Intet hjalp.

Vi gik til egen læge flere gange, gik hjem med ordene: “Han har bare kolik, giv det tid..”, igen og igen. Vi tog til vagtlægen flere gange, samme svar. Vi blev indlagt på Roskilde Sygehus børneafdeling til observation, heller INGEN støtte, hjælp eller forståelse. Igen fik vi samme svar, med ordene, at han var en besværlig baby, som havde nogle maveproblemer (kolik) og vi måtte tage det roligt, og vente til det gik over.. I mellem tiden havde jeg slået nogle videoer op på nettet af min søns anfald, så desparat var jeg. Jeg vidste IKKE hvad jeg skulle stille op. Og der skete så det MEST fantastiske. Mødre skrev til mig, mødre jeg slet ikke kendte, om det ikke kunne være refluks eller silent refluks? Jeg søgte på det, og alle symptomer passede på vores søn. Alt dette nævnte jeg så for egen læge, vagtlæge og sygehuset – og igen fik vi ikke den rette hjælp, støtte eller forståelse. 

Vi fik anbefalet en dygtig børnelæge Werner Petersen i Klampenborg, af RIGTIG mange, endda også af chefen i vores datters vuggestue. (Grunden var, at jeg havde brudt grædende sammen, en dag vi hentede vores datter..), så chefen anbefalede ham. Han var vores SIDSTE håb og blev VORES redning. Jeg ringede til ham, mens jeg var indlagt på sygehuset med Liam (vores søn) og græd, sagde til ham at jeg ikke følte jeg fik den rette hjælp her. Han gav mig hurtigt en tid, og bad mig tage hjem. Dagen efter tog vi op til ham, min mave lavede en knude og jeg havde det så stramt på vej derop i bilen. For hvis ikke han kunne hjælpe os, hvad så?! Ingen andre havde mødt os med forståelse som forældre til et ulykkeligt barn, der aldrig sov, græd og skreg hele tiden og tydeligvis var i smerter. Werner snakkede med os i en halv time, mens jeg sad med vores søn på armen, eller rettere stod jeg og vuggede ham, for at han ikke skulle skrige og græde. Og Werner var ikke et sekund i tvivl om, at han led af silent refluks. Han rørte ingengang ved ham. Han lyttede til os, og kiggede på ham, og kunne se at grunden til han vågnede op efter kun 5-10 hver evig eneste gang han sov, var fordi mavesyren løb op, og generede ham og gav ham smerter. For dette gjorde han nemlig os mens vi var der. Vi gik glad og lettede derfra, med recept på medicin (Nexium) og recept på mælkefri diet (Althera). Som vi skulle begynde på omgående, og det gjorde vi.

De første par dage på Nexium var stadig hårde, men for hver dag der gik, skete der noget.. Det gik langsomt bedre, men noget skete der. Der kom en del tilbagefald (hvilket var ekstrem hårdt), for man vænner sig HURTIGT til at det går bedre. Efter 2-3 uger på Nexium og Althera, var det sket STORE forandringer og vores lille søn havde fået det meget bedre. Vi kunne nu sidde med ham uden han skreg lungerne ud, vi kunne komme i kontakt med ham, for nu var han smertefri, i hvert fald næsten. Men der manglede stadig noget.. Og jeg havde jo selvfølgelig fortsat søgt Google tyndt, al tiden – og læst MEGET om det der johannesbrødkernemel til fortykkelse af modermælken. (Vores søn er flaskebarn). Jeg tænkte, at jeg ville prøve det og se om det havde så god effekt de fleste mødre havde haft af det og BUM, det meste fantastiske skete! Vores søn var helt smertefri nu. Han sov pludselig hele tiden, hele natten, faktisk i optil 7 timer om natten, og han blev heller ikke længere kvalt i mælken, som før, han kunne ligge flat på ryggen alle steder uden problemer, og han blev den GLADESTE lille dreng. Så melen gjorde det sidste, men alle tre ting gjorde forskellen for os og vores lille søn. Det var som at få en helt ny baby ind af døren, alting ændrede sig. Pludselig var han blevet en nem baby, der var glad, sjov og nysgerrig. Og med tiden, fik jeg det også selv bedre, og bedre og pludselig kunne vi nyde vores nye titel som forældre til to. Og bedst af alt: VI FIK SELV NOGET SØVN igen, BAD og MAD. Og tid til hinanden om aftenen mig og min mand. For de første 8-10 uger af hans liv, græd og skreg han i optil 8 timer i døgnet og sov næsten aldrig. Jeg stod med ham på armene konstant og jeg græd, og havde mistet lysten til alting. Jeg havde SLET ikke tid, eller overskud til min førstefødte, min datter Lily. Og jeg havde så dårlig samvittighed overfor hende, fordi jeg hele tiden måtte stå med Liam. Sådan er det SLET ikke mere, efter han har fået den rette hjælp og behandling 💪🏻 

Jeg ved nu, at man altid skal lytte til sig selv, sit moderinstinkt, for det er som regel det eneste rigtige. Der findes mange dygtige læger, men desværre også alt for mange der ikke er. Mange af dem, havnede vi hos og dagene/ugerne gik. Og for nogle forældre, får de og deres børn aldrig den rette hjælp.. Hvilket SLET ikke er okay! Så hvis du som MOR eller FAR har en stærk teori om din søn eller datter lider af silent refluks eller refluks, så stol på det og gå efter din mavefornemmelse, det gjorde jeg – os selvom systemet modarbejdede mig hele tiden. 

Tak fordi i læste med.. I velkommen til at stille mig spørgsmål.

3 Kommentarer

 1. Natasha

  Det er så dejligt at høre din historie. Vi kæmper dagligt herhjemme for at vores lille pige på 8 uger forhåbentligt snart kan få færre smerter af sin silent refluks. Du beskriver alt det jeg oplever. Glæder mig til at genfinde roen og ej skulle græde lydløst med min datter længere.

  Svar
  • Nadia Milvertz

   Hej Natasha. Det håber jeg da VIRKELIG for dig og din lille pige Og jeg glad for, du finder min historie brugbar.

   Mange knus

   Svar
 2. Pauline

  Thank you so much Nadia for this post ! It helped us finding out our son had Silent Reflux !
  Did you use Johannesbrod as the same time than Nexium ? We just started Nexium it worked very well the first week and then a lot less which is hard…
  Thank you !

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relateret indlæg…

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Sædbanker